Nem adjuk a Szilas-patakot!

Van egy patak, van egy szép hely. Mondanánk, hogy érintetlen, de sajnos nem az. Ennek ellenére még így, romjaiban is szép. Úgy hívják, hogy Szilas-patak. Menedék a nagyváros füstjéből, zajából menekülőknek. Egy apró zöld csík az aszfalttömegben. Az itt lakók ide járnak pihenni, sétálni, futni, biciklizni, egyszerűen jól érezni magukat.

Az Újpesti Önkormányzatnak ez nem tetszik. Az Újpesti Önkormányzat még ide is aszfaltot akar. Váratlanul ért bennünket a hír, olvassátok Ti is.

Az indoklás különösen vicces. Mivel az autósok már illegálisan kitaposták maguknak az utat, ezért ezt legálissá teszik.

Tehát ha valaki illegálisan ellopja mondjuk Lőrincz Mihály úr autóját, akkor Lőrincz Mihály úr azt is legálissá teszi és odaadja a tolvajnak?

 

Nos, nem engedjük, hogy ellopják a pihenőhelyünket! Nem engedjük, hogy még itt is füst és zaj legyen!

Nem adjuk a Szilas-patakot!

(a mellékelt cikk az Újpesti Napló III. évfolyam 8. számában jelent meg)

ugyanez az ujpest.hu-n



A bejegyzés trackback címe:

https://szilaspatak.blog.hu/api/trackback/id/tr451105349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

automentesnap 2009.05.06. 18:48:30

Hát ez briliáns :(

Attól tartok, az ott élők nagy része is az út mellett kardoskodik. Pl. itt a második komment:

www.ujpest.hu/hir/313/Negysavos_lett_a_Vaci_ut/

bakosné Nemes Erzsébet :: 2008-09-17 11:43:56

"Érdemes lenne megnézni az "érintetteknek" reggel 7-8 közötti időben a Káposztásmegyerről jővő és az Ugró Gyula sor elején levő "bekötő" utat egyre többen használják. Több éve csak némi törmelékkel leszórt útra futotta, talán megérdemelnék az itt lakók az aszfatos utat is !! Mint szemben a másik lakótelepre vezető út!!!!!"

Nehéz menet lesz, sok sikert hozzá.

újpesti 2009.05.07. 00:00:04

@automentesnap: Aki ott lakik, az nem hiszem, hogy örül neki.
Hamarosan megcsináljuk a tiltakozás generátort, nézzetek vissza.

hatja 2009.06.02. 10:22:38

@automentesnap: volt ott vaskorlát is, lebetonozva. egy hét alatt kidöntötték, és minden maradt a régiben. azért ez ma már egy tehetősebb lakótelep, szánalmas, hogy egyesek pár száz méternyi benzinért offroadoznak. Mi is járunk kocsival, de még sosem éreztem problémának, hogy az Erdősor útra lehet csak kihajtani. Arra sem lehet fogni, hogy dugót kerülnek, erre olyat én még nem láttam.

Egyszerű lenne a megoldás, a kutyás aszfaltcsíkot kiásni szintből, legalább egy 15-20 centire, aztán ugorja át aki tudja. esetleg éjszaka gerillamunkában is kivitelezhető.

automentesnap 2009.06.02. 22:54:32

@hatja:

Támogatom a gerillát :)

(Az idézett Bakosné Nemes Erzsébet nem én vagyok és nem is értek vele egyet. Csak mint tipikus példát említettem a hozzáállását, hiszen azt mondja, hogy "az itt lakók megérdemelnék az aszfaltos utat")

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.03. 10:10:44

@hatja:
Lesz majd itt akciózás, ne izgulj. Csak gyere segíteni! ;)

hypno 2009.06.24. 20:56:33

@hatja: Nem piszkálni akarlak, de jellemző, hogy "kutyás aszfaltcsíkról" beszélsz, holott az valójában egy sétány, ahol az iskolások gőrkoriznak, meg bringások és sétálni vágyók használják.
Meg persze a kutyások is. Mégpedig úgy, ahogyan általában a kutyások minden közterületet használnak. Leginkább gátlástalanul.

Csak úgy mondom, hogy a Dallos ovi melletti járdán és a kerítése melletti VÉDENDŐ zöldterületen több a kutyaszar mint fű.

Aki békét akar az Ugró Gyula soron, az inkább azért lobbizzon, hogy egyirányú legyen valamelyik irányban. Az többet jelentene, mint az átjáró megszüntetése.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.24. 21:22:53

@hypno: Az autósok hogyan használják a közterületeket? Leginkább gátlástalanul: mit számít a tiltó tábla, zöld fű, járda, felfestés. Parkolnak mindehol.

hypno 2009.06.24. 23:03:59

@Stefidzsi: Tény.
Viszont autóst már láttam megbüntetni, kutyást még nem.

hypno 2009.06.25. 00:05:37

Jut eszembe! Semmi nem tiltja az Óceánárok út felől a susnyásra történő behajtást, a hídon való áthajtást és az Ugró Gyula sorra való kihajtást. Az átvezető út egy része pormentesítettnek is tekinthető. Ebből kifolyólag a terület gépjárművel való használata nem illegális. Attól semmiképpen, hogy nem kiépített. Ha jól értem a cikket, a tulajdonos sem tiltja a területén történő átjárást. Legalábbis nincs szándéka tiltani.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.25. 10:43:36

@hypno:
A kúltúrált kutyatartáshoz hozzátartozik az odafigyelés a környezetre és a végtermékek eltakarítása. A kúltúrált közlekedéshez hozzátartozik a szabályok betartása, előzékenység, odafigyelés.
Nem kutyások, meg autósok vannak, hanem emberek. Akik tesznek másokra, de még a saját gyerekikre és unokáikra is, mert nem gondolnak bele kultúrálatlan viselkedésük következményeibe.

Természetesen nincs tiltó tábla az Óceánárok út felől, hisz a betonlapok és a híd alapvetően az egykori gyártelepre való behajtást szolgálták. Ha valaki ezt használja autóval, hát legyen, szíve joga. De onnantól, hogy letért a kiépített útról, szerintem igenis illegális.

hypno 2009.06.25. 12:55:25

@Stefidzsi: Számomra alapvetés, hogy aki lakótelepi lakásban kutyát tart az kizárólag magával törődik, nem pedig az állattal. Lehet ideológiát gyártani, hogy hű de jól érzi magát az eb a négy fal között, de ez egyszerű hazugság.

Ha a tulajdonos önkormányzat szerint nem tilos átjárni a területén, akkor nem illagális.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.25. 18:27:45

@hypno:
Idézem az önkormányzat, mint tulajdonos, emberét:
"Ha minden a tervek szerint alakul, 2009. végére az autósok már birtokba vehetik az eddig illegálisan használt út helyett a szabályos útszakaszt."

Eddig illegállisan használt. Tiltani ugyan nem tiltja, de mégis azt mondja, hogy illegális...