Levegő Munkacsoport levele Derce Tamásnak


Budapest, 2009. június 17.

Budapest Főváros IV. kerület Önkormányzata
Dr. Derce Tamás polgármester
1325 Budapest Pf..107.


Tárgy: Szilas-patak, volt ipari híd használata, zöldfelület-károsítás


Tisztelt Polgármester Úr!

Lakossági panasz érkezett szervezetünkhöz, hogy a Szilas-patakon a Káposztásmegyeri lakótelep és az Izzó lakótelep között, a régi ipartelepi hídon keresztül (a Farkaserdő u. meghosszabbításánál található) illegális autóforgalom zajlik. A híd megközelítéséhez a környező zöldfelületeket teszik tönkre, károsítva ezzel az önkormányzat törzsvagyonát, rontva a környéken élők életminőségét, és lehetetlen forgalmi helyzeteket okoznak a környező utcákban.

Kérjük, hozzanak intézkedéseket a környezetkárosítás megakadályozására. Javasoljuk, helyezzenek el rögzített beton elemeket a híd egyik végén. Kérjük, a megrongált zöldfelületeket állítsák helyre. Kérjük, a meghozott intézkedésekről és az ügy hosszú távú megoldása érdekében alkotott terveikről tájékoztassanak.

A híd hosszú távú fennmaradását, esetleges forgalomba helyezését az Ugró Gyula sor menti lakások környezetterhelése, az utca elégtelen forgalmi kapacitása miatt ellenezzük. Jelezzük, ilyen tervek esetén az ott lakók érdekeit érvényesíteni szándékozunk.


Tisztelettel:


Lenkei Péter
Környezeti Tanácsadó Iroda vezető

 

Címkék: levél 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilaspatak.blog.hu/api/trackback/id/tr881192149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.