Hisszük, ha látjuk

A IV. kerületi Helyi Téma 2009. június 24.-i számában jelent meg:

Helyi Téma cikk

 

A parkosítás ígérete kecsegtető. Reméljük, hogy nem csak üres szavak a civilek elhallgattatására.

Mindenesetre a pályázatra is nagyon kíváncsiak vagyunk.

ugyanez a Helyi Téma oldalán

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://szilaspatak.blog.hu/api/trackback/id/tr81206045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hypno 2009.06.24. 21:09:24

Derce Úr nem tudja mit beszél. Az autósok semmilyen növényzetet nem tettek ott tönkre. Ami volt, vadon nőtt.

Persze könnyedén kihátrál az aszfaltút mögül, hiszen ezzel pik-pak megspórol egy rakás pénzt. Azután később csak szétteszi a kezét, hogy a helyben lakók nem akartak változást a területen.

Meg aztán ha nagyon ragaszkodna a területrendezéshez, akkor nehezen tudná megmagyarázni, hogy a Sporttelep utca és a Külső Szilágyi út közötti rész bármilyen fejlesztését (piac, családi park, stb.) miért fúrta meg. Leszámítva persze, hogy a patak túlpartján lakik vagy lakott.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.24. 21:27:46

@hypno: "Az autósok semmilyen növényzetet nem tettek ott tönkre. Ami volt, vadon nőtt."

Na most akkor mi van?! Ami volt vadon nőtt, tehát volt ott valami. De most nincs semmi, mert az autók tönkretették. Teccikérteni?
Vagy az hogy nem kertészek által lett odaültetve, hanem a természet kezdett el dolgozni, az már feljogosít bárkit is arra, hogy természetromboló magatartást tanúsítson?

hypno 2009.06.24. 23:02:11

@Stefidzsi: Lehet, hogy ha jól körülnéznék azon a "szép" területen, akkor kiderülne, hogy egy piszok nagy sittemető tele veszélyes hulladékkal.

Az autósok által "tönkretett" területen legalábbis ujjvastagságú betonvasak állnak/tak ki a földből.

Persze nem csak autóval, hanem gyalogosan és bringával is járok arra. Az iskola felé vezető gyalogösvényről jól látszik, hogy építési hulladékkal és még ki tudja miféle földi jóval néhány méter vastagon feltöltött a terület. Ha azon a részen (mármint az ösvényen) elesnék és megsérülnék, az első utam tutira egy tetanusz oltásért vezetne.

Ha az önkormányzatnak van egy csomó műveletlen földje belterületen, akkor előbb vagy utóbb, de hasznosítani fogja. Ezzel lehet szembe menni, de a lényegen nem változtat. Az nem mindegy, hogy a hasznosításra miként kerül sor.

Személy szerint nem bánnám, ha elbontanák a beton patakmedret, hogy sétálni lehessen a patakparton. Azt sem bánnám, ha gőrkori meg bringapálya lenne az eltakart sittemető helyén, és azt sem, ha Káposztásmegyer felől nem csak a Sporttelep utca felől lehetne "legálisan" megközelíteni.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.25. 11:05:45

@hypno:
Persze valamivel feltötlötték a területet ez tény. Hogy mivel, az kérdéses. De jobb lenne attól a helyzet, ha mindezt beépítenék valamivel? (valószínüleg lakóparkkal)

Egyetértek veled, hogy valóban nem mindegy hogyan hasznosítják ezt a területet.
Örülök neki, hogy más is úgy gondolja, hogy a patakot ki kell szabadítani a beton mederből, hogy természetesebb környezete legyen. Viszont ha a területet beépítik, akkor kötve hiszem, hogy ez valaha meg fog valósulni. És a beépítéshez vezető első lépés az út megépítése. Szerintem.

hypno 2009.06.25. 12:39:46

@Stefidzsi: Én a környezetemből arra emlékszem, amikor az Astra-Zeneka jégcsarnokot megcsinálták. Ott egy nagy "bombatölcsér" volt tele sittel, kommunális trutyival, meg szúnyogokkal.
Hoztak pár betondarálót, szépen leválogatták a földet, betonvasat, betont, minen ment oda ahova egyébként való és lett a helyén egy sportlétesítmény.

Ahhoz kell az összefogás, hogy ne lakópark legyen a helyén, hanem valamilyen környezetközeli létesítmény.
A fel nem töltött mélyebb részen a patak például táplálhatna akár egy rendezett parttal, sétánnyal rendelkező nem túl mély tavat is. A feltöltött részen bicikli és gőrkoripálya, bekerített kutyafuttató meg hasonló is lehetne.

Mint mondtam én hozzád képest ellenérdekelt vagyok az utat illetően. Szerintem le kellene aszfaltozni, az Óceánárok út felőli végére pedig körforgalmat kellene csinálni, hogy ne legyen balesetveszélyes és hogy bringával meg gyalogosan is biztonsággal át lehessen kelni.

Ehhez kapcsolódóan a körforgalomtól az állatszigetig egy aszfaltozott bicikliutat kellene létesíteni, hogy az egyébként az állatszigetig létező bringaút bekötése meglegyen Káposztásmegyerig.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.25. 12:55:02

@hypno:
Az út kérdésében nem fogunk dűlőre jutni, mert mindenki a maga előnyét, érdekét tartja szem előtt. De azt hiszem ez normális. :)

Úgy látom, hogy Te is támogatod a terület zöld jellegű fejlesztését, ami jó! Sa hogy már mondtam örülök neki.

Még néhány kerékpárforgalmi megjegyzés: bringás szempontból a körforgalom a legszarabb. Ha szabályosan behajtok, mint a többi jármű, akkor rendszerint átnéznek rajtam, mint a levegőn, hiába megyek be sávközépre. Persze, ha rögtön az első kijáraton kijövök, az nem para.
Ha pedig, a körforgalom kijáratainál vezetik az átkelőt a zebrával, akkor meg szarnak az elsőbbégemre.
Mellesleg az Óceánárok utca olyan széles mint egy autópálya teljesen feleslegesen. Bőségesen elfér rajta a kerékpársáv, nem kell ide még külön aszfaltozott kerékpárút.

hypno 2009.06.25. 13:01:50

@Stefidzsi: Káposztás kettőn a Megyeri útnál nagyszerűen működik. Beszűkítették az utat egysávosra, zebrákat tettek és az utósok simán elengednek.

Az Óceánárok út azért olyan széles, mert eredetileg ott lett volna az M0 nyomvonala.
Az aszfaltozott bringaút helyett írhattam volna járdát is. Lényeg, hogy ne az autók között kelljen bóklászni. Nem miattam, a gyerekek miatt.

ciklista 2009.07.09. 15:47:00

Ma,megtörtént az Óceánárok út és Ugró Gyula sor ügyében az első lépések.A Szilas patakon átvezető híd mind két oldalát korlátokkal le zárták a gépjárművek elöl.Végre valami jó is történik.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.07.09. 17:02:27

@ciklista:
Igen én is láttam. Este jön róla a képekkel illusztrált bejegyzés.