Skandináv módszer, avagy a helyiek érdekei

Az Újpesti Napló III. évf. 11. számában újabb, Lőrincz Mihállyal készült, interjú jelent meg, amiben egy kérdés erre az ügyre irányult.

http://ujpest.hu/hir/449/Eddig_330_millio_forintbol/

 

-Több észrevételt kaptunk, főként Káposztásmegyerről, hogy a Szilas-patak és az Ugró Gyula sor közti letaposott „vadsávot” leaszfaltozzák. Ki-ki ízlése szerint kommentálta ezt a hírt a honlapunkon a helyi lakosok részéről.
-Van egy olyan „szakmai fogalom”, hogy skandináv módszer, mi szerint lakótelepeken nem csinálnak járdát, hanem megvárják, amíg az ott élők kijárják a saját praktikus útjukat és azt véglegesítik útnak, járdának. Lényegében ez történik az említett helyen is, a helyiek érdekét legalizáljuk, útszélesítést, parkolást biztosítunk mellé. Hasonló leromlott területen és módszerrel építettünk ki egy járdaszakaszt a Városkapu területén az Árpád úthoz csatlakozva. Azonnal megszokták, természetessé vált.

 

"a helyiek érdekét legalizáljuk"
Kedves Lőrincz úr! Megkérdezte bárki is, hogy mik a helyiek érdekei? Mert szerintem senki sem akarja, hogy az eddig csendes lakótelepi házak között füstös sztráda legyen!
Ez legfeljebb néhány kényelmes szülő érdeke, aki erre hordja a gyerkőceit iskolába és óvodába.

"skandináv módszer, mi szerint lakótelepeken nem csinálnak járdát, hanem megvárják, amíg az ott élők kijárják a saját praktikus útjukat"
A módszer a járdaépítésekről szól, tehát az autós vadhajtások legalizálása helyett, a gyalogosok útvonalát kellene véglegesíteni, hiszen erről szólt az említett példa is! Igény lenne még ilyen akciókra például, ahogy egy másik cikknél az egyik hozzászóló említette, a Bőrfestő utcai villamosmegállónál.
Vagy ha már mindenáron ezen a területen akarnak valamit legalizálni a skandináv módszer alkalmazásával, akkor itt is vannak gyalogsok által kitaposott utak. Kövezzék ki azt, tegyenek mellé padokat, szemetest, játszóteret! Legyen, szép, zöld park, mert mi nem adjuk a Szilas patakot!

 

Címkék: sajtófigyelő 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilaspatak.blog.hu/api/trackback/id/tr1001174877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.