Videó a reggeli forgalomról

A bő 1 perc alatt, amíg videóztam 7 autó is használta az illegális utat. (hétköznap reggeli csúcs)

Érdemes megfigyelni, hogy a videó elején alulról induló zöld terepjáró már tapossa az új utat.



A bejegyzés trackback címe:

https://szilaspatak.blog.hu/api/trackback/id/tr721152843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.02. 11:41:21

Derczééket próbáltátok már piszkálgatni ezügyben?
Igaz, több éve történt, de amikor egy kissé ingerült hangvételű e-mailben érdeklődtem, hogy miért akarják a házunk környékén lévő zöldterületeket beépíteni (hivatkozva egy akkortájt megjelent újságcikkre), akkor nagyon készségesen válaszoltak. Az illetékes úriember (főépítész?) még javasolta is, hogy találkozzunk személyesen, szívesen megmutatja, mit akarnak, hova, hogyan... Sajna kihagytam a lehetőséget. Beépítve meg azóta sincs az a terület, mert részben én is félreértettem az irományt, részben a firkász is hülyeséget írt :)

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.02. 16:00:07

@bécsi pszicho: Folyamatban van a szerveződés. Meg fogjuk keresni az illetékeseket és bízunk a környéken lakók támogatásában.

Már nem is tudom mikor, talán már vannak 1,5-2 éve is, megjelent egy szép látványtervekkel teletűzdelt cikk az Újpesti újságban, hogy a Szilas patak mellé (a villamos és Sporttelep u. között) családi parkot létesítenek. Persze azóta sincs kész és nem is lesz. Szerintem az új Főtérből sem lesz semmi.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.03. 06:44:59

@Stefidzsi: azért valamit nem értek. Hacsak nem tévedtem el, azon a területen zöld alig van... szemét, kutyaszar, por, betondarabok annál inkább. Nem tartom valószínűnek, hogy ha ott normális utat csinálnak az egyébként is meglévő helyére, attól óriásira nőne a forgalom. Viszont a porfelverődés számottevően csökkenhetne.
----
Őszintén szólva én jobban félteném a patakpartot az általad hiányolt "családi park"-tól... (csak belegondolova az V. kerületi, erzsébet téri állapotokba...)

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.03. 09:14:30

@StopSzmog:
Nem tudom ki a blog gazdája, de köszi! :)

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.03. 09:27:16

@bécsi pszicho:
Egy egyszerű, de nagyon igaz mondat: Ha utat építesz, forgalmat generálsz.
Akik esetleg eddig elkerülték ezt a szakaszt, mert nem akartak zötykölődni, azok aszfalt esetén erre jönnének.
A képek között remekül látszik, hogy reggel és délután, amikor "csúcsforgalom" van (hozzák-viszik a gyerkőcöket), akkor a Baross utca felé baromi macerás a forgalom. A Sporttelep felé meg minek erről menni.

Szerintem nincs értelme ennek az útnak. Inkább rendezni kéne a környéket: fűvel, fával, padokkal, szemetesekkel. Ha már mindenképpen illegális utat akarnak legalizálni, akkor legalizálják a gyalogosok által kitaposott ösvényeket.

A "családi parkot" pedig nem hiányolom, csak egy olyan példaként hoztam föl, amit nagy hírveréssel hozott le az újság és végül nem lett belőle semmi.
Viszont az elgazosodott KRESZ parkot szívesen látnám felújítva. Majd meglátjuk mit tudunk tenni az érdekében. De az majd egy másik projekt.

Szerintem nagyon sokféleképpen lehetne úgy hasznosítani a patak menti zöld területet, hogy az zöld maradjon és megfelelő színvonalú kikapcsolódási lehetőséget nyújtson az itt lakóknak.

Mighty 2009.06.12. 20:07:55

Fogsz egy csákányt, és szép árkokat ásol keresztbe :)

Mighty 2009.06.12. 20:08:49

Esetleg traktor gumi, bele föld abba meg muskátli :)

hypno 2009.06.24. 20:27:32

Bizony itt az ideje, hogy bezárják és földdel tegyék egyenlővé a Dallos ovit, meg a Szűcs Sándor Általános Iskolát.
Ezek az ördögtől való intézmények tehetnek ugyanis leginkább a szóban forgó susnyáson keresztül generálódó forgalomról. Merthogy Káposztásmegyerről nem kevesen hordják ide az aprónépet.
Magam is közéjük tartozom, így ellenérdekelt vagyok a kérdést illetően.
Egy 6 méter széles aszfaltcsík lényegesen keskenyebb, mint a most kitaposott mintegy 50 méter. Az egyedüli gázos pont inkább a leaszfaltozott sétány keresztezése.(Szerintem) Annál is inkább, mert az Ugró Gyula soron személy szerint akkor is végig fogok menni autóval, ha a hidat lezárják, csak hosszabb szakaszon. Ettől nem lesz csendesebb a környék.
Ami segítene szvsz, ha valamelyik irányban egyirányúvá tennék a sort.

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.24. 21:19:23

@hypno: Nyilván sem az iskola, sem a gyerekek nem tehetnek róla, hogy mit csinálnak a szülők.

Abban igazad van, hogy 6 méter lényegesen kevesebb az 50-nél, viszont lényegesen nagyobb az áteresztőképessége a zötyögésmentes egyenes út miatt. Abból mi, köszi, de nem kérünk, mert a környék nem ilyen forgalomra lett méretezve.
Mindezekmellett az itt lakó többség érdekét előbbre tartom, így szerintem az egyirányúsítás is elvetendő.

hypno 2009.06.24. 23:15:07

@Stefidzsi: Pedig hidd el nekem, hogy a susnyáson az megy át, aki a gyerekét iskolába/óvodába viszi, majd rohan tovább dolgozni.

Káposztásmegyeren bevált, (miként a budai hegyvidéki utcákban is) hogy az utcákat egyirányúsították. Akinek nincs helyismerete az persze befonja a szemöldökét, ha el akar jutni valahova a lakótelepen, viszont minden utcán bármikor végig lehet menni. Akkor is, ha mindkét szélén parkolnak.

A soron lakóknak is mindegy volna és gyorsan megszoknák, ha csak az egyik végén lehetne behajtani az utcába a másikon meg ki.

Szerinted egyébként nem beteg dolog, hogy a sporttelep utcától a temetőig nincs egyetlen átkötés sem az Erdősor utca és az Ugró Gyula sor között, miközben az erdősor utca túloldalán a családiházas részen legalább 4 mellékutca található?

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.06.25. 10:55:15

@hypno:
Tudom hiszen nap, mint nap látom az ablakomból. És ez a lustaság bosszant. Parkolóhely az iskola mögött lenne még elég, csak persze azt nem túl kényelmes használni, mert sokat kell gyalogolni. Ezen mondjuk egy hátsó kapu az iskolába talán segítene...

Beteg dolog, de ez a lakótelep tervezőinek hülyesége. A kertesházas övezet jócskán korábban itt volt. Még nem volt érkezésem bemenni a helytörténeti gyűjteménybe, hogy utánanézzek, de az utcanevek elég beszédesek. erdő sor...

hypno 2009.06.25. 12:50:04

@Stefidzsi: Gondold végig az egyirányúsítást.
Minden autó csak egyszer haladna el az ablakod alatt, nem pedig kétszer, oda-vissza. Célszerűen a sporttelep utca felől kellene egyirányúsítani az iskola irányába.
Az első háztól a suli mögötti parkolóig.

Annak aki gyalog van annak mindegy, akinek meg autója van, az az Erdősor utcán vissza tudna jutni a Sporttelep utcához ha akar, vagy ha arra van dolga.

A legtöbben nem azért viszik a gyereket autóval mert lusták, vagy mert a gyerek az. Kirakják a srácot és már tűznek is tovább, mert muszály.

hypno 2009.07.06. 21:01:28

Most, hogy iskolai szünet van, hogyan alakul a forgalom?

Stefidzsi · http://bringalap.atw.hu 2009.07.09. 12:07:04

@hypno:
Most nyáron én is kevesebbet vagyok otthon, de amikor figyeltem, sokkal kisebbnek tűnt. És az utca is üres.